fbpx

November 16, 2020

Hvad er assertionstræning?

skrevet af :
Magnus

Assertionstræning går ud på at styrke din kommunikative og sociale færdigheder, så du bedre kan sætte dig i respekt over for andre mennesker. Det handler kort sagt om at blive bedre til at sige, hvad du mener på en utvetydig, ligefrem og konstruktiv måde, der gør, at du bliver hørt og forstået af andre.

Målgruppen for assertionstræning

De fleste kan have gavn af assertionstræning. Mange der oplever vanskeligheder med at kommunikere effektivt har tendens til at være generte, usikre og konfliktsky. Men personer, der har tendens til at overrumple og dominere over andre kan også have gavn af at arbejde med assertion. Som regel vil vi alle have nogle situationer i vores liv, hvor vi kunne få en god effekt af at arbejde med at blive mere assertiv.

Formålet med assertionstræning

Formålet er at gøre dig mere selvsikker i din kommunikation, så du bedre kan få sagt, hvad du tænker og føler. Det gælder både på møder, hvor du lettere kan få udtrykt dine synspunkter, men også i private sammenhænge, hvor du bedre kan få sagt fra og sat grænser. Under et træningsforløb vil du lære en række assertive teknikker, herunder verbale og nonverbale færdigheder, der gør, at du kan få en større personlig gennemslagskraft i din kommunikation med andre mennesker.

Indholdet i assertionstræning

Nedenfor ser du en liste over, hvad vi arbejder med under assertionstræning.

  • Identifikation af din egen kommunikationsstil
  • Styrker og svagheder ved din kommunikation
  • Rettigheder som du ofte oplever krænket
  • Øvelser i at blive bedre til at lytte
  • Rollespil af vanskelige situationer, hvor du oplever grænseoverskridende adfærd
  • Træning i at bevare roen under pressede situationer
  • En bedre forståelse af dit eget følelsesliv, og hvorfor du reagerer, som du gør

Skræddersyet personlige forløb i assertionstræning

Hos assertiv.dk arbejder vi primært med pakkeforløb. Det er fordi, at de færreste opnår at blive assertive i deres kommunikation ud fra kun én enkelt session. Hvis du er nysgerrig på assertiv kommunikation, men ikke sikker på, om du har brug for et forløb, kan du i stedet for bestille en gratis konsultation med vores psykolog Magnus Jørgensen. Sammen med dig vil han finde ud af, hvilke udfordringer du står over for, og hvorvidt assertionstræning kan hjælpe dig med at håndtere dem.

Forudsætninger for assertionstræning

Hos assertiv.dk kan du få assertionstræning, hvis vores psykolog vurderer, at du kan få gavn af det. I nogle tilfælde vil vores psykolog anbefale dig anden psykologisk rådgivning eller vurdere, at et forløb ikke er relevant for dig. I vores gratis konsultation vil du og vi blive mere afklaret om assertionstræning er det rette for dig.

Et forløb i assertionstræning hos assertiv.dk kræver ingen øvrige forudsætninger - udover en stabil internetforbindelse, da alle konsultationer foregår over nettet.

Priserne for vores forløb er:

1 session = 850 DKK

3 sessioner = 2000 DKK

5 sessioner = 3500 DKK

1 session varer 60 minutter.

Du kan altid booke en gratis, afklarende konsultation med vores psykolog, så kan vi sammen finde ud af, om assertionstræning er noget for dig.

Book tid her.

Affiliate link:

Nysgerrig på assertionstræning?

Book en gratis konsultation med vores psykolog, så finder vi sammen ud af, om assertionstræning kan hjælpe dig med dine udfordringer
Book en gratis konsultation

Læs andre artikler

December 19, 2020
Hvad er transaktionsanalyse?

Måske, går du i gymnasiet og har Dansk eller Samfundsfag, og du har brug for at vide noget om transaktionsanalyse. Det kan også være, at du er i gang med SOSU-uddannelsen, og derfor skal lære om transaktionsanalyse modellen. Uanset, så får du her en kort gennemgang af modellen, og hvad den går ud på.  Reklame: […]

Læs mere
November 24, 2020
Hvad er passiv aggressiv kommunikation?

Du har sikkert hørt om passiv aggressiv kommunikation. I den her artikel skal vi se på, hvad det er for en størrelse, og hvordan du kan genkende denne særlige form for aggressive kommunikation. Definition af passiv aggressiv kommunikation I lægmandssprog, så opfatter vi passiv aggression som indestængte følelser, især negative, som kommer til udtryk indirekte […]

Læs mere
November 19, 2020
3 måder at tage styring under en amygdala kapring

Har du oplevet, hvordan følelserne kan løbe løbsk, når du er under pres? Du får en hurtig puls, svedige håndflader og måske går klappen går ned. Det kan ske, når du står og skal tale foran en forsamling, gennemføre en mundtlig eksamen eller midt i et skænderi med kæresten. I de situationer bliver din amygdala […]

Læs mere